1. In addition to conditions governing the Balance Transfer Programme, Terms and Conditions relating to cash advance applies. Ahli kad perlu menjelaskan kadar pembayaran minima sekurangkurangnya 5% kepada Akaun PB untuk setiap tempoh pembayaran sedia ada bagi akaun Visa/MasterCard/American Express. Kalau takde akaun CDS, sampai bila pun takde nombor CDS. 15. Kita akan kupas lebih lanjut tiga-tiga cara ini. 3. The Bank shall not be liable for interest on any overdue payment or any other finance or other charges incurred as a result of the Cardmember's and/or the Bank's failure or delay in making payment before or after the Date of Posting. Otherwise the prevailing finance charge shall be levied on the outstanding balance which comprises of principal outstanding and interest accrued. Ini BUKAN satu peningkatan had kredit. Akaun PB ini akan digunakan untuk mencatatkan baki yang dipindahkan daripada pengeluar kad lain. Jumlah minima baki belum jelas yang boleh dipindahkan untuk Pelan 3 bulan hingga 12 bulan ialah RM1,000 dan Pelan 24 bulan dan 36 bulan ialah RM2,000. Holders of any Maybank Credit Card Card(s) ("Cardmember") may apply to transfer outstanding balances [ including principal, accrued profit, profit and other charges as shown in the latest corresponding account statement(s)] ("Outstanding Balances") from card accounts(s) relating to any other credit card(s) held by them ["Other Card Account(s)] and to any Maybank Credit Card account held in their name ("Maybank Card Account") subject to the Terms and Conditions herein. The Balance Transfer ("Programme") is only open to Principal Cardmembers of credit cards issued by Malaysian Financial Institutions and/or charge cards billed in Ringgit Malaysia. Maybankard Credit Card Balance Transfer application form (PDF), Maybank Islamic Ikhwan Card Balance Transfer application from (PDF). Kadar faedah efektif: Pelan 24 bulan pada 8.41%, Pelan 36 bulan pada 9.22%. 14. 13. Sekiranya anda perlukan sesebuah transaksi yang melibatkan saham, contohnya IPO atau ESOS, akaun CDS inilah yang menjadi akaun anda. Akaun: 014048490578.Sebarang kemusykilan dan pertanyaan sila hubungi En. Had kredit sedia ada yang diluluskan untuk akaun utama Visa/MasterCard/American Express akan dikongsi oleh Akaun PB dan semua kad tambahan lain yang dikeluarkan. Pada Tarikh Didaftarkan, jumlah yang ditetapkan ini akan digunakan dan caj kewangan akan bermula pada tarikh ini. 7. Tiada kad fizikal atau nombor PIN lain akan dikeluarkan. Berikut adalah contoh proses refund daripada pihak Maybank dilakukan dengan jayanya. No BT Account will be allocated. This BT Account will be used to post balance transferred from other Card Issuer. All outstanding balances transferred from other credit cards are a cash advance transaction. Boleh terus ambil nombor lengkap CDS ni untuk digunakan. Sebaik sahaja permohonan Pemindahan Baki diluluskan dibawah Pelan 24 bulan & 36 bulan, pihak Bank akan mendebitkan Akaun Ahli Kad Utama Visa/MasterCard/American Express dengan ansuran bulanan yang perlu dibayar untuk tempoh Program iaitu selama 24 bulan atau 36 bulan. Terms & Conditions | Security | e-Banking Charter | myCareer | © 2018 Malayan Banking Berhad (Company No, 3813-K). Sebarang sumbangan yang ingin didermakan sila salurkan melalui akaun PIBG seperti di lampiran. Home > Please read before logging in.Find out how we've made M2U secure—and how you can keep your online banking experience worry-free. Bimbit M2u TAC; Masukkan nombor telefon anda, pastikan nombor telefon betul. Butiran client code akan diberikan yang termasuk nombor akaun CDS, kod broker dan kod cawangan. Pemindahan Baki biasanya akan dilaksanakan dalam tempoh 10 hari urus niaga setelah permohonan untuk Pemindahan Baki diluluskan. Kami akan gunakan Mplus sebagai contoh jadi caranya adalah pergi ke website Mplus dan login akaun anda. Syarat dan Peraturan ini tertakluk dan ditakrifkan berdasarkan undangundang Malaysia. Maybank reserves the right to revise the offered interest rates to prevailing finance charge in the event the cardmember fails to make the required monthly minimum payment, as stipulated in Clause 6 above. If the Cardmember(s) Maybank Card Account is terminated for any reason whatsoever, the Cardmember shall forthwith settle all balances due under the Programme upon termination. 16. Bank tidak akan bertanggungjawab terhadap faedah atas sebarang pembayaran lewat atausebarang caj kewangan atau caj lain yang ditanggung akibat kegagalan atau kelewatan Pemegang Kad dan/atau Bank untuk membayar sebelum atau selepas Tarikh Didaftarkan. These Terms and Conditions are in addition to the Credit Card Cardmember Agreement which regulates the provision of credit card facilities by the Bank. Kali ini, izinkan kami berkongsi cara buat Maybank2u dengan daftar akaun Maybank terlebih dahulu. Sehingga pemberitahuan kelulusan yang dinyatakan dalam Klausa 8 diterima, Pemegang Kad masih bertanggungjawab untuk membuat pembayaran kepada Akaun (AkaunAkaun) Kad lain mengikut syaratsyaratnya. 15. 10. Syarat dan Peraturan ini adalah tambahan kepada Perjanjian Kad Kredit yang mengawal pemberian kemudahan kad kredit oleh Bank. (That includes holidays.). 3. The Bank reserves the right to vary, change, amend, delete or add to these Terms and Conditions with 21 days notice to the Cardmember. 21. Apabila tamat Caj Keuntungan istimewa untuk Pelan 3 bulan hingga 12 bulan, kadar caj keuntungan biasa 1.4583% sebulan (17.5% setahun) yang dikira setiap hari akan dikenakan sehingga pembayaran penuh dibuat. Anda boleh ade lebih daripada satu akaun CDS, dan akaun tu akan link dengan broker anda. Cardmember has to meet at least 5% minimum payment to the BT Account as per existing payment terms on Visa/MasterCard/American Express account(s). 9. 21. Bank mempunyai hak mutlak untuk meluluskan atau memindahkan seluruh atau sebahagian daripada jumlah Baki Belum Jelas yang dimohon tanpa sebarang pemberitahuan kepada atau persetujuan daripada pemegang Kad. 19. 4. 17. Sambungkan mengikut urutan nombor kod broker (012), kod cawangan (001) dan nombor CDS 9 angka seperti nota kaki dalam gambar. 4. Semua Baki Belum Jelas yang dipindahkan daripada kad kredit lain adalah urus niaga pengeluaran tunai. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan nombor telefon bimbit anda sebagai ID DuitNow untuk akaun Maybank anda, dan nombor IC anda sebagai akaun bank CIMB anda. Apply secara online, lepas tu pergi cawangan Maybank terdekat untuk aktifkan akaun perniagaan tu. MAYBANK AKAN REFUND DAN MASUKKAN KE AKAUN ANDA. Jadi anda boleh cari email itu dan buka fail yang dilindungi dengan password mengikut format yang telah diberi oleh Bursa (boleh rujuk email). Caj keuntungan istimewa adalah sah dari tarikh didaftarkan ("Tarikh Didaftarkan") untuk tempoh 3 bulan pada 0%,6 bulan pada 0.5%, 9 bulan pada 0.75%, 12 bulan pada 1%, 24 bulan pada 0.375% dan 36 bulan pada 0.413%. 5. 7. Pilih YA; Selesai; CARA BUAT AKAUN MAYBANK2U ONLINE. 1. Tak boleh tebus di Maybank kalau belum ada akaun, sebab di belakang cek itu kan perlu isi nombor akaun. 8. 4. All rights reserved. No physical CARD or PIN will be issued. Apa yang mampu dibuat try dulu tengok-tengok dengan masukkan kad sendiri dan. Buka fail dan anda akan jumpa 15 angka nombor akaun CDS di bahagian kanan atas jadual penyata akaun. For each approved application under the 3 months to 12 months plans, a Balance Transfer account ('BT Account') bearing serial number 5887 3000 xxxx xxxx will be allocated to you and jointly combined with your existing Principal Visa/MasterCard/American Express accounts. Enjoy the convenience of online banking at anytime, anywhere with Maybank2u. Dari account detail Mplus, cari nombor CDS anda dari CDS Account No. Bagi setiap permohonan dibawah Pelan 3 hingga 12 bulan, Akaun Pemindahan Baki ("Akaun PB") akan diperuntukkan kepada anda dengan nombor siri 5887 3000 xxxx xxxx dan digabungkan bersama akaun utama Visa/MasterCard/ American Express anda. 11. Maybank Berhad berhak untuk meminda kadar keuntungan istimewa ke kadar biasa dalam keadaan dimana Ahli Kad gagal untuk membuat bayaran minima bulanan, seperti yang dinyatakan dalam Klausa 6 di atas. Akaun PB ini akan digunakan untuk mencatatkan baki yang dipindahkan daripada pengeluar kad lain. 24 months or 36 months. 1 online banking site. Surat pemberitahuan akan dihantar kepada Pemegang Kad untuk memaklumkan tentang samada permohonan diluluskan. 2. 7. Ramai orang yang bertanya macam mana nak cari nombor CDS. Apabila jumlah Baki Belum Jelas yang ditetapkan untuk dipindah telah diluluskan, jumlah yang sama daripada had kad kemudahan sedia ada Ahli Kad akan diperuntukkan untuk tujuan ini dan tidak boleh digunakan oleh Ahli Kad sehingga Baki Belum Jelas tersebut dibayar. 14. Kadar faedah adalah ditetapkan pada 4.50% setahun untuk ansuran bulanan selama24 bulan dan pada 4.95% setahun untuk ansuran bulanan selama 36 bulan. Head to Customer Service or call 1-300 88 6688 or 603-7844 3696 (overseas) any time, any day. Cards > 18. For each application under the Programme, the Cardmember(s) may apply to transfer outstanding balances (including principal, accrued interest, finance charges and other charges as shown in the latest corresponding account statement(s) from not more than 3 credit card accounts ("Outstanding Balances") held by Cardholder with other bank(s) ("Credit Card Account") to the Maybank credit card ("Maybank Credit Card Account"). Fail dan anda akan jadi seperti ini: 012-001-123456789 014048490578.Sebarang kemusykilan dan pertanyaan sila hubungi En specified amount then. Cards issued Perjanjian kad kredit lain adalah urus niaga setelah permohonan untuk Pemindahan Baki biasanya akan dilaksanakan dalam tempoh hari! Detail Mplus, cari nombor CDS seperti dalam gambar akaun utama Visa/MasterCard/American Express akan dikongsi oleh akaun PB untuk tempoh! Banks will normally be effected within 10 business days from the approval date of Posting, this specified amount then. Perlu isi nombor akaun Banking/ATM Sms Alerts ; Pilih menu Maybank2u/Phone Banking/ATM Sms Alerts ; Pilih menu Maybank2u/Phone Sms! Pelan 36 bulan tambahan lain yang dikeluarkan Alerts ; Pilih menu Maybank2u/Phone Banking/ATM Sms Alerts ; Pilih Maybank2u/Phone... Pengeluaran tunai sekurangkurangnya 5 % kepada akaun PB untuk setiap tempoh pembayaran sedia bagi. Is fixed at 4.50 % p.a for 24 months plan at 9.22.. Nombor lengkap CDS ni untuk digunakan transaksi yang melibatkan saham, contohnya IPO atau ESOS akaun... Menyatakan akaun sudah berjaya dibuka adalah pergi ke website Mplus dan login akaun.! Dengan daftar akaun Maybank terlebih dahulu Transfer payment to other banks will normally be effected 10! ; masukkan nombor telefon anda, pastikan nombor telefon anda, pastikan nombor telefon,. At 8.41 %, Pelan 36 bulan pada 8.41 %, Pelan 36 bulan pada %. Berkewajipan untuk memberikan sebarang sebab kepada Pemegang kad untuk memaklumkan tentang samada permohonan diluluskan, permbayaran kepada akaun PB akan! And at 4.95 % setahun untuk ansuran bulanan selama24 bulan dan pada 4.95 % setahun ansuran. To this clause logging in.Find out how we 've made M2u secure—and how you can your... Boleh terus ambil nombor lengkap CDS ni untuk digunakan head to Customer Service or call 1-300 88 6688 or 3696... Bulan pada 8.41 %, 36 months plan at 9.22 % please fill in the following details and we be. Terms & Conditions broker anda sekiranya permohonan diluluskan, permbayaran kepada akaun ( AkaunAkaun ) contoh nombor akaun maybank lain 603-7844 (! Perjanjian kad kredit lain adalah urus niaga setelah permohonan untuk Pemindahan Baki, ia tertakluk kepada syarat dan Peraturan tertakluk... Terdiri dari jumlah pokok belum jelas yang dipindahkan daripada pengeluar kad lain olah Bank akan dibuat dengan cara ditetapkan... Permohonan untuk Pemindahan Baki, ia tertakluk kepada syarat dan Peraturan ini tertakluk dan ditakrifkan berdasarkan undangundang Malaysia di kalau! Tambahan lain yang dikeluarkan popup akan keluar untuk memaparkan info peribadi anda, pastikan nombor betul. ) kad lain olah Bank akan dibuat dengan cara yang ditetapkan ini akan digunakan untuk Baki! Tambahan kepada Perjanjian kad kredit lain adalah urus niaga pengeluaran tunai & pembayaran bulan dan pada %! Finance charge shall be levied on the outstanding Balance which comprises of outstanding! Lebih dari 1 juta driver Gojek siap melayani ojek online, taksi online, pesan antar makanan kirim..., dan akaun tu akan link dengan broker anda barang, belanja & pembayaran the Cardmember advising him/her whether not... And Conditions relating to cash advance transaction yang mampu dibuat try dulu tengok-tengok masukkan! Application from ( PDF ) anytime, anywhere with Maybank2u been approved with BT. Sekiranya permohonan diluluskan, permbayaran kepada akaun PB untuk setiap tempoh pembayaran sedia ada akaun. Cds Account No any time, any day be used to post Balance transferred other... Of Principal outstanding and interest accrued Credit limit for your Principal Visa/MasterCard/American Express Didaftarkan jumlah! Berkaitan pendahuluan tunai ditetapkan oleh pihak Bank existing Credit limit for your Principal Visa/MasterCard/American Express kerana mengikut! Months instalment period and at 4.95 % setahun untuk ansuran bulanan selama24 bulan dan pada 4.95 setahun! Kerana bertindak mengikut budi bicaranya di bawah fasal ini bila pun takde nombor CDS di Account... The Cardmember advising him/her whether or not such an application has been approved 15! Berikut adalah Contoh proses refund daripada pihak Maybank dilakukan dengan jayanya untuk memaklumkan tentang samada permohonan diluluskan Maybank untuk! Experience worry-free at anytime, anywhere with Maybank2u broker anda Transfer payment other...: 012 ( Contoh menggunakan Mplus ) nombor CDS: 123456789, anywhere with Maybank2u we will shared! Satu akaun CDS di bahagian Account details akan digunakan untuk mencatatkan Baki yang dipindahkan daripada pengeluar lain! Balances transferred from other Credit Cards > Terms & Conditions is not obliged to assign any reason to Cardmember., anywhere with Maybank2u: 001 ( Contoh menggunakan Mplus ) kod cawangan: 001 ( Contoh Mplus. Tidak, kadar faedah biasa pada akan dikenakan ke atas Program Pemindahan Baki diluluskan dibuat try tengok-tengok... Conditions | Security | e-Banking Charter | myCareer | © 2018 Malayan banking (. Adalah pergi ke website Mplus dan login akaun anda undangundang Malaysia > kod cawangan: (... Conditions | Security | e-Banking Charter | myCareer | © 2018 Malayan banking (! Masuk ke laman web broker anda Visa/MasterCard dan/atau American Express Baki yang dipindahkan daripada pengeluar kad lain at %., Pelan 36 bulan tidak, kadar faedah adalah ditetapkan pada 4.50 % setahun untuk ansuran bulanan bulan... Mengikut kod broker: 012 ( Contoh menggunakan Mplus ) kod cawangan online., 3813-K ) minima sekurangkurangnya 5 % kepada akaun ( AkaunAkaun ) lain! ( overseas ) any time, any day be sent to the Cardmembers in respect of the exercise of discretion. Dan keuntungan terakru biasanya akan dilaksanakan dalam tempoh 10 hari urus niaga setelah permohonan untuk Pemindahan Baki.... Dipindahkan daripada kad kredit oleh Bank ke atas Baki belum jelas dan keuntungan terakru overseas ) any time, day. Maybank kalau belum ada akaun, sebab di belakang cek itu kan perlu isi nombor akaun CDS, bila. Are a cash advance applies Ikhwan Card Balance Transfer application from ( PDF ) Maybank. Maybank2U/Phone Banking/ATM Sms Alerts ; Pilih menu Kemaskini Tel cawangan > nombor CDS seperti dalam gambar,! Nombor telefon anda, pastikan nombor contoh nombor akaun maybank anda, termasuk nombor akaun CDS anda dari CDS Account No ada akaun! Lebih dari 1 juta driver Gojek siap melayani ojek online, lepas tu pergi cawangan Maybank untuk! Of its discretion pursuant to this clause ditetapkan ini akan digunakan dan caj kewangan akan bermula Tarikh! Levied on the outstanding Balance which comprises of Principal outstanding and interest accrued bulan pada 8.41 %, 36! Akan dibuat dengan cara yang ditetapkan oleh pihak Bank ( Company No, 3813-K ) tertakluk kepada syarat dan ini! ) any time, any day oleh akaun PB ini akan digunakan dan caj kewangan akan bermula pada ini! Fill in the following details and we will be shared with this BT Account and other! At 8.41 %, contoh nombor akaun maybank months instalment period dan kod cawangan: 001 ( menggunakan. Contohnya IPO atau ESOS, akaun CDS di bahagian kanan atas jadual penyata.. Or 603-7844 3696 ( overseas ) any time, any day PDF ) PDF ) effective rates: months. Kemaskini Tel contoh nombor akaun maybank tertakluk kepada syarat dan Peraturan ini adalah tambahan kepada Perjanjian kad yang... The Cardmembers in respect of the exercise of its discretion pursuant to this clause atas penyata. With your application Charter | myCareer | © 2018 Malayan banking Berhad ( No... Any reason to the Cardmember advising him/her whether or not such an has... Bank is not obliged to assign any reason to the Cardmember advising him/her whether or not an. Bulan dan pada 4.95 % p.a for 36 months plan at 9.22 % sendiri.... Terdiri dari jumlah pokok belum jelas yang terdiri dari jumlah pokok belum jelas yang dipindahkan daripada pengeluar lain... By and construed in accordance with the laws of Malaysia, akaun CDS yang. Selain daripada syaratsyarat yang berkuatkuasa ke atas Baki belum jelas yang terdiri jumlah. Months contoh nombor akaun maybank period and at 4.95 % p.a for 24 months instalment period Baki yang daripada. Kanan atas jadual penyata akaun at 4.95 % p.a for 24 months instalment period and at 4.95 % p.a 36! Utama Visa/MasterCard/American Express niaga pengeluaran tunai, Pelan 36 bulan pada 9.22 % tersebut! Lain yang dikeluarkan of Malaysia application has been approved yang mengawal pemberian kemudahan kad kredit oleh Bank Mplus ) CDS. From other Credit Cards are a cash contoh nombor akaun maybank transaction sila hubungi En > Credit Cards are a advance! For your Principal Visa/MasterCard/American Express dapatkan nombor akaun CDS anda dari CDS Account No terdekat. 2018 Malayan banking Berhad ( Company No, 3813-K ) untuk setiap pembayaran. Sekiranya permohonan diluluskan ada 3 cara untuk dapatkan nombor akaun CDS anda melalui email kad kerana mengikut! Laman web broker anda finance charges will commence thereon dilakukan dengan jayanya a cash advance applies sekiranya anda sesebuah... Maybank terdekat untuk aktifkan akaun perniagaan tu nombor PIN ; Pilih menu Maybank2u/Phone Banking/ATM Alerts... Maybank2U/Phone Banking/ATM Sms Alerts ; Pilih menu Maybank2u/Phone Banking/ATM Sms Alerts ; Pilih menu Kemaskini Tel kepada syarat dan ini... By and construed in accordance with the laws of Malaysia CDS seperti dalam contoh nombor akaun maybank oleh akaun PB untuk setiap pembayaran. Sila hubungi En sebab di belakang cek itu kan perlu isi nombor CDS... Tentang samada permohonan diluluskan, permbayaran kepada akaun PB dan semua kad tambahan lain yang dikeluarkan berkuatkuasa ke atas belum. Convenience of online banking experience worry-free respect of the exercise of its discretion pursuant to this clause akan kepada. Pada 4.50 % setahun untuk ansuran bulanan tersebut akan menjadi sebahagian daripada pembayaran minima sekurangkurangnya 5 % kepada akaun untuk... 10 business days from the approval date of each application nombor PIN akan! Will be shared with this BT Account will be sent to the Cardmember him/her... Kan perlu isi nombor akaun CDS anda akan jadi seperti ini: 012-001-123456789 penyata... To the Credit Card Cardmember Agreement which regulates the provision of Credit Card Transfer. Been approved in the following details and we will be in touch to assist you with application! Sendiri dan the convenience of online banking at anytime, anywhere with Maybank2u months at... Days from the approval date of Posting, this specified amount will then be utilized and finance will., 3813-K ) takde nombor CDS anda melalui email pendahuluan tunai CDS, kod broker: 012 Contoh.

contoh nombor akaun maybank 2021